Iskolánk

Iskolánk története

Tamásiban Kindl Vilmos rk. elemi iskolai igazgató szervezésének köszönhetően 1920. szeptemberében indult az Iparos Tanonciskola. Néhány éves szünet után 1955. szeptemberében folytatódott az ipari tanuló oktatás. Önálló épületet 1969-től, míg szervezeti önállóságot 1973-tól nyert az 518. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet. Vályi Péter nevét pedig 1989-ben vettük fel. 2000. év elejétől mint Vályi Péter Szakképző Iskola illetve 2005 augusztus 1.-től Vályi Péter Szakképzőiskola és Kollégium néven működik intézményünk.

Tamási belvárosában, a 65-ös és 61-es főközlekedési utak találkozásától alig száz méterre, harmonikus környezetben található iskolánk megújult külsejével vonja magára az arra járók figyelmét. A Vályi Tolna megye északnyugati, gazdaságilag elmaradott kis térségében, de azon kívül, a megyehatáron túl is széles alternatív lehetőségeket nyújt a képzési idő, az iskolatípus, a képzési formák és képzési szintek, valamint a megszerezhető végzettségek tekintetében. Pedagógiai és szakmai hagyományainkat megtartva, ugyanakkor az elmúlt évek változásaihoz, oktatáspolitikai tendenciáihoz és intézményi innovációnkhoz, intenzív fejlesztéseinkhez illeszkedve folyamatos igazodással és profilalakítással igyekszünk minél színvonalasabb oktatást és képzést nyújtani a bennünket választó tanulóknak.

2002. tavaszán átadásra kerültek a címzett állami támogatásból felújított, kibővített iskolaépületeink, színvonalas körülményeket biztosítva a régió szakképzéséhez.

iskola_k01
iskola_k02

A két iskolaépület összeépülése egy aulával és irodahelyiségeket befogadó épülettel

SANYO DIGITAL CAMERA
iskola_k01

Az oktatási tér megnövekedése a két épület rekonstrukciójával, valamint egy-egy emelet ráépítésével

kollegium_k01
kollegium_k02