Felvételi követelmények


Felvételi követelmények

Felvételi követelmény

A felvételnél a szakgimnáziumban és a szakközépiskolában egyaránt az általános iskolából hozott 7. év végi és 8. félévi jegyeket vesszük figyelembe.

A felvétel feltétele az orvosi alkalmasság igazolása!

Grafikus; Vendéglátásszervező; Pincér; Szakács; Pék-cukrász; Festő, mázoló, tapétázó szakmák esetében  pályaalkalmassági vizsgálatra is sor kerül.

A pályaalkalmassági vizsgálatok ideje:

Pótló alkalmassági felvételi vizsga:

Szakmai alkalmassági vizsgálat

Szakmai alkalmassági vizsgálat: a szakma elsajátításának megkezdését megelőző az alkalmasság véleményezése érdekében végzett orvosi vizsgálat

Iskola orvos: dr Szatmári László (Rendelőintézet: Tamási, Dózsa Gy. u. 18-22., Telefon: +36 74 471-211, +36 74 471-040, +36 74 471-050)

Amit magukkal kell vinni az orvosi alkalmassági vizsgálatra:

· családorvos igazolását egészségügyi állapotáról,

· amennyiben állt már kórházi kezelés alatt, a kórházi zárójelentés(ek) másolatát,

· a nyolcadik osztályos védőnői-orvosi szűrések eredményeinek másolatát,

 A felvételiző nevével és adataival kitöltött munkavállaló egészségügyi törzslapja (B 3161-4/a.r.sz.) elnevezésű nyomtatványt (papírboltokban beszerezhető), szakács, pincér, eladó szakmákra, illetve a kereskedelem szakközépiskolai ágazati képzésre jelentkezők az alkalmassági vizsgálathoz feltétlen hozzanak magukkal C. 3151-2/a.r.sz. számú egészségügyi nyilatkozat kiskönyvben érvényesített tüdőszűrő és bőrgyógyász leletet! Utóbbiak beszerzése hosszabb időt vehet igénybe, ezért javasoljuk, hogy ezek intézését időben kezdjék el, hogy a leleteket a vizsgálatra magukkal tudják hozni!