Felavatták a megújult kopjafát

A Vályi Péter Szakképző Iskola 22 éves jelképe öltözött új köntösbe, melyet Vida Lajos igazgató a diákönkormányzatot képviselő tanulók körében avatott fel.

Az iskola bejáratától nem messze található kopjafa együttes az intézmény 40 éves évfordulójára készült, 1995 óta jelképe a Vályinak címeren, nyakkendőn, levélpapíron. Annak idején egy fafaragó tábor résztvevői alkották meg, természetesen az iskola igényeinek figyelembe vételével, ám az idő vasfoga megviselte, ezért szükségesnek tartották a felújítását. – Annak idején sokan nem gondoltunk arra, hogy mi mindent közvetít majd számunkra ez a jelkép – fogalmazott Vida Lajos, az iskola igazgatója. – Az iskola 1995-ben már Vályi Péter nevét viselte, ezért található a kopjafán látható nyitott könyvön is egy tőle származó gondolat, egy életre szóló rövid mondat. A felújított együttesen a hármasság szimbóluma jelenik meg – utalva a Szentháromságra, valamint a Napra, a Holdra és az Esthajnal csillagra is -, melyek szintén sok évezredes hagyományok alapján különböző mondanivalókkal bírhatnak a diáksereg számára. Fontossága okán döntöttünk úgy, hogy méltó külsőben kell állnia ismét, hiszen szellemiségét tovább kívánjuk erősíteni, tovább kívánjuk vinni a jövő felé. Szeretnék köszönetet mondani Szemesi Gábornak, az iskola egykori diákjának, aki ma már nyugodtan mondhatom, hogy a míves famunka mestere, és segítette a kopjafánkat új köntösbe öltöztetni. A munkában segítségére voltak az intézményünk karbantartói: Kovács István, Horváth János, Kiss Róbert, és Schwáb Norbert, nekik is jár a köszönet. Azt remélem, hogy az immáron felújított jelkép segítség lesz az intézmény diákjainak, tanárainak szellemi megújulásához is.
A kopjafára az ünnepi átadón Rácz Fanni, az iskola diákönkormányzatának elnöke, valamint helyettese, Pál Zsolt közösen kötötték fel a nemzeti színű szalagot.

Szintén kedvelheted...